Een schoolleider vertelt over het traject krachtig schoolleiderschap

"Hoe maak ik keuzes als alles urgent lijkt om aan te pakken in mijn school? Wie wil ik zijn als schoolleider en hoe vul ik mijn rol goed in?

Met deze vragen zat ik toen ik Carolien belde. Twee jaar eerder was mijn school zwak geworden en had zij samen met een collega een analyse gemaakt. Die duidelijke analyse zorgde voor inzicht en overzicht. Binnen een half jaar was de school weer in het basisarrangement. We deden goede dingen als team. Maar doe ik als schoolleider óók de goede dingen, vroeg ik mij af.  

In het coachingstraject 'Krachtig schoolleiderschap' dat volgde, hebben we gepraat over mijn rol als schoolleider. Door scherp naar mezelf te kijken en te helikopteren kreeg ik inzicht in dat wat nodig was om te doen. Voor de school en voor mezelf. Krachtige beloftes maakte ik wel richting het team, maar ik maakte mezelf minder belangrijk en daardoor liep ik vaak achter de feiten aan. Dit heb ik nu veranderd en dat geeft enorm veel rust en meer werkplezier. Ik werk met focus en hierdoor bereik ik meer.

Veel cursussen en coachingstrajecten zijn op zichzelf interessant, maar vaak ga je meteen weer over tot de orde van de dag. Dat was niet zo bij dit traject. Het gaat continu over je dagelijkse werk en hoe jij dit als persoon en in je rol van schoolleider aanpakt. Het zet je in de bewustwording waarom je dingen doet.

Ik weet nu waar ik sta, wat ik wil aanpakken en hoe ik dat kan doen. De contacten met Carolien geven steeds weer energie en nieuwe inzichten om een stap verder te komen. Welke schoolleider zou dat nu niet willen?"

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Carolien: 06-18210746 

Vriendelijke groet, 

Sjoera Vrancken, directeur basisonderwijs

Carolien van Dijk