Groeikans voor onderwijs

Krachtig Schoolleiderschap

op weg naar een sterke kwaliteitscultuur en voldoende opbrengsten

Ben jij een gedreven schoolleider met passie voor goed onderwijs? Wil je samen als team groeien en je eigen leiderschap hierop optimaal afstemmen? Wil je er samen voor zorgen dat de leerlingen op jullie school zich nog beter gaan ontwikkelen? Ben je klaar met de waan van de dag? Wil je effectiever werken vanuit focus, de juiste inhoudelijke keuzes en beeld krijgen bij de benodigde teamontwikkeling? Dan is dit programma echt iets voor jou.

leader.jpg

In dit programma gaan we samen aan de slag. We bespreken welke inhoudelijke keuzes passend zijn voor jouw school. Je leert hoe je als team samen kunt groeien en beter samen kunt werken, want zo kan je de onderwijskwaliteit versterken. En je leert hoe je met kleine aanpassingen in de uitvoering van je eigen (persoonlijke) leiderschap veel impact kunt maken op de ontwikkeling van jullie team en de school.

We werken in een kleine groep schoolleiders zowel aan de teamontwikkeling, jouw onderwijskundige en persoonlijke leiderschap en aan de onderwijsinhoudelijke ontwikkeling van de school. Ik ben drie maanden lang continu beschikbaar voor al jouw vragen en coach je richting het bereiken van je doelen. Maatwerk dus, afgestemd op jouw situatie en vragen. Daarnaast voorzie ik je van inhoudelijk advies waarmee je samen met het team verder kunt. Door het contact met andere schoolleiders, de onderlinge uitwisseling en feedback uit de praktijk, krijgt het programma een extra impuls.

Wat mij echt heeft geholpen, is de onpartijdige blik van Carolien op de onderwijskwaliteit en het kritische doorvragen op mijn eigen rol als schoolleider. Veel wist ik wel, maar het wekelijks bewust doelen stellen en keuzes maken, het uitspreken van verwachtingen naar het team en zelf nog meer voorbeeldgedrag tonen in het aan- en uitspreken, werkte.
— Lisette Frietman, schoolleider De Ratel te Gennep
Lisette.jpg
licht-groen.png

Wat levert dit programma jou op?

  • Je hebt inzicht in hoe jij als schoolleider het team kunt helpen om een sterk team te worden en nog beter en effectiever samen te werken.

  • Je leert je rolinvulling en aanpak zo af te stemmen dat het team de volgende ontwikkelstap kan zetten.
  • Je weet wat de belangrijkste onderwijsinhoudelijke prioriteiten voor de school zijn.
  • Je ontvangt inhoudelijk onderwijsadvies om met de aandachtspunten aan de slag te gaan.
  • Je ontwikkelt een mindset van focus: je weet wat cruciaal is om te doen en gaat ermee aan de slag, ook al is dat nog lastig of soms zelfs spannend. Elke dag een beetje beter is het uitgangspunt.
  • Je maakt nog bewuster keuzes in je werk, vanuit overzicht en gericht op dat wat nodig is voor jezelf als schoolleider, voor jullie als team en voor de ontwikkeling van je school.

Voor wie?

Voor (adjunct-)schoolleiders die eerlijk naar zichzelf durven kijken, die samen in hun school als team willen ontwikkelen en die bereid zijn keuzes te maken en te doen wat nodig is om de onderwijskwaliteit te versterken.

Carolien heeft mij een goede spiegel voorgehouden en gaf nieuwe informatie. Ze gaf heldere en bruikbare feedback, met oog voor de mens achter de directeur. Geen “flauwekul” of alleen maar theorie, maar hele praktische duidelijke interventies die ik in kon zetten.
— Janneke Folker, schoolleider Vitusschool te Well
Janneke.jpg
licht-groen.png

e-book.jpg

E-book 3 succesfactoren voor versterking van onderwijskwaliteit

Schrijf je in op "Handige tips over schoolontwikkeling" en download het e-book.

Wil jij hiermee aan de slag?

Ben je nieuwsgierig geworden? En wil jij zelf nog meer groeien als schoolleider en ook samen als team ontwikkeling doormaken? Wil jij jouw school nog meer helpen versterken, omdat je goed onderwijs zo belangrijk vindt? Stuur me dan een mail, dan maken we een afspraak voor een gratis coachcall om de mogelijkheden verder te verkennen.